Hilpalla oli tänään hiukan erilainen päivä, sillä selkään hyppäsi minun sijastani tuntilainen. Minulle jo entuudestaan tuttu Ira soitteli ja kyseli onnistuisiko nopealla varoituisajalla tunti. Minä sitten ehdotin meidän Hilppaa ja peltotuntia, sillä olin jo tovin suunnitellut tälläistä Hilpan päänmenoksi.

Iraa taisi alkuun vähän jänskättää, kun Hilppa naputteli kipakasti hampaitaan tallissa ja vielä pihassa selkään noustessakin pyörähteli ärtyneenä sinne tänne. Alkuun talutin ratsukkoa, koska totta puhuen en itsekään tiennyt kuinka Hilppa pellolla käyttäytyy vieraan ratsastajan kansa.

Ohjeistin Iraa reilut 40 minuuttia pellolla. Hilppa oli oma kriittinen itsensä ja heitti laukkaympyrällä pari pinkeää pukkiakin. Ira säilyi kuitenkin ehjänä selässä ja tykästyi nuoreen tammaan kovasti.
 

chewel96.jpg
Hilppis-puksu ja kuulosteleva ratsastaja.
 
Tarkkasilmäiset ehkä ylläolevasta kuvasta huomasikin jo, että luntahän siellä metsän reunalla jo on! Tänne meille päin on osunut pari kovaa lumipyryä, tosin lämpötilat ovat aina pyrypäivien jälkeen nousseet plussan puolelle. Viimeisin tuulinen lumisade jätti vähän jopa maahankin lunta. Pelto oli sinänsä alustana hyvä, sopivasti pehmittynyt auringonpaisteessa, mutta yhtään sen kovemmalla alustalla ei olisi kyllä ollut mukava ratsastaa. 
 
Ilmoitusluontoista heppa-asiaa tähän loppuun. Olemme Mikon kanssa päättäneet, että Jarrulle etsitään uusi sopivampi koti. Ruuna on hieman liian vaativa ratsu meidän konseptiimme, kun tarkoitus on pitää välillä myös ratsastustunteja. Jarru etsii siis osaavaa harrastekotia, jossa sillä ratsastetaan runsaasti. Yhteydenotot esimerkiksi sähköpostiin katriinantalli@yahoo.fi.
 

Mukavaa sunnuntain jatkoa!