Heips vain! Vihdoin pääsen koneen ääreen kertomaan kuulumisia. Viikonloppu oli yhtä tohinaa ja maanantaina hässäkkä nousi äärirajoille, kun kolme uutta yksäriä pelmahti tallipihalle melkein samaan aikaan. Juoksin siinä sitten päätallin ja aitan väliä koko iltapäivän yrittäessäni esitellä talleja kaikille uusille tuttaville ja vastata mahdollisimman tarkasti kysymyksiin.
 
Aluksi vähän aitta-asiaa. Kuvasarja kertokoon kaiken puolestani.
 
wkFDS2u7pGXJEb0RU_VTHbTcnwLXTvGk5C1TS3h6


Lunta oli kivasti maassa kuvanottopäivänä, jolloin aitta oli uutta osaa vaille valmis, jossa siis varuste- ja rehuhuoneet sijaitsee. Tallin viereen nakuteltiin aidantolpat, jotka tosin joudutaan aivan varmasti laittamaan uusiksi talven jälkeen. Lumi hieman esti tappien napakkaa kiinnittämistä, mutta toivotaan että ainakin talven yli pärjätään näillä.
 

tallimaisema3.jpg


Tämä kuva on otettu ennen remontin alkua. Aitta oli täynnä romua ja oikeastaan suurin homma koko remontissa taisi olla se kaiken romun läpikäyminen, ylimääräisen poisheittäminen ja kunnollisen tavaran eteenpäinmyynti/lahjoittaminen.

Kuvassa näkyvä ovi on edelleen paikallaan, mutta päätyyn tehty lisäsiipi aiheuttaakin sen, ettei ovi vie ulos vaan varustehuoneeseen. Varustehuoneen läpi joudutaan siis rehut tuomaan, valitettavasti. Jos tämä alkaa olla mieltärisova systeemi (kaura/muut mömmöt pölisee viedessä varusteisiin tms), voidaan talkoovoimin vaihtaa huoneiden paikkaa.
 

pKzIxtsoPoT10_ws8x5TwLP_-80DTnoSGQNCot72


Heinät säilytetään pihalla. Siitä saa kätetävsti napattua heinät myös päiväheiniä jakaessa tarhoihin. Heinät sijaitsevat aitan vasemmalla puolella, tarhat oikealla (kuten kuvista voinee havaita).
 

KOG3MgilgExN3-V7y1v7Qj59YoublsRAw0a3hHiH
Remu kuikuilemassa karsinastaan.


Mielestäni aitasta tuli todella hyvä. Vaikka osa rakennusmateriaaleista oli kierrätettyä, oli kaikki hyvässä kunnossa ja lopputulos on turvallinen, viihtyisä ja selkeä.

Aittaan muutti aamulla Remu, jonka mielestä paikanvaihdo oli ihan yhtä kivaa kuin kaikki muukin. Päivällä saapui poni-ori Kahjo omistajansa Mintun kanssa tallille ja siitäpä ilo irtosi! Kahjo ja Remu saavat alkuun tutustua toisiinsa eri tarhoissa ja siirtyvät hyvässä lykyssä jo huomenna yhteiseen tarhaan.

Pojat saivat vähän silmänruokaa aittakommuuniin, kun Eveliina saapui poninsa Majan kanssa iltapäivällä. Maja on sievä kimo satuponi ja sopi aitan idylliin täydellisesti. Maja tarhailee nyt alkuun aitan vasemmalle puolelle viritetyssä väliaikaistarhassa, sillä orien lähelle sitä ei viitsi heti pistää houkutuslinnuksi. Eveliinan kanssa olisikin tarkoitus pohtia onnistuisiko ponin tarhaus päätallin tarhoihin. Matkaahan sieltä reippaan kävelymatkan verran on, mutta parempi vaihtoehto se. Toisaalta mahdollinen on myös pysyvä tarha siinä heinäkasojen lähellä aitan vasemmalla puolella. Eveliina, kommentoisitko postausta jos on sanottavaa?:)

Aitan uutukaisten lisäksi päätalliin muutti kaksi asukasta: vanha tuttavani Marja vuokrasi karsinan nuorelle estelupaukselle Hiisulle, joka on kuin Remun tammaversio. Käyttäytyy asiallisesti ja on kuin mikäkin kunnon kansalainen. Hiisu on todella kiva ja olen todella mielissäni kun olen saanut Marjalta luvan sillä ratsastaa silloin tällöin! Hiisun lisäksi tallissa asuu nyt myös pieni welsh mountain -ruuna Onni. Kaivannon perheen kullannuppua hoitaa ihan koko perhe, joten ne tomerat pikkulikat tallissa ovat tämän prinsessaponin ylpeät omistajat, kun sitä kuitenkin ihmettelet jossain vaiheessa.

Minulla on todella hyvä mieli näistä pienistä uudistuksista. Tai isojahan nämä sinänsä ovat. Vielä kun saataisiin Mikon kanssa kunnon yksityistoiminta käyntiin. Vähän meinaa joulukiireet painaa päälle ja kaikkea ei vain ehdi.

Tammikuusta lähtien meillä toivon mukaan on systemaattisempaa ja suunnitellumpaa yksäritoimintaa teille mahtaville vuokralaisille! Nyt riittää että teette aamu- ja iltatalleja aktiivisesti. Niistä saa blogiinkin pistää raporttia ihan postauksien kommentteihin. Myös tallin omien hevosten harjaamisella ja ratsastamisella voi kuitata tallipaikan "vuokran". Se lämmittäisi kyllä tämän kiireisen töissäkävijän mieltä! :-)

Tervetuloa Niina, Marja, Eveliina ja Minttu!