Tuntuu niin ihanalta tämä taivaalta alati leijaileva lumi, joka koristelee talliympäristöä kauniisti. Kenttä on hyvässä pohjassa, nyt kelpaa ratsastaa. Hevoset on hyvässä talvikarvassa ja pärjäävät pikkupakkasilla ilman loimiakin ulkona. Viluinen Laku puetaan joka aamu hurjiin toppasysteemeihin, mutta suomenhevoset ja Alpo tarkenevat vähemmällä. Aamutalleja tehdessä olenkin joutunut varaamaan enemmän aikaa näin talvikauden tullen ulosvienteihin kun sekä aitassa että päätallissa riittää loimitettavia.

Lumi tuo kyllä valoa ja tunnelmaa. Toisaalta hevosten vuohiskarvat ja kaviot ovat täynnä lumikokkareita ja niiden kanssa menee oma aikansa. Vanjan kanssa tästä ollaan saatu jo monet tappelut aikaiseksi, kun neitiä ei millään huvittaisi katsella sitä nyppimistä ja nypräämistä.
 

talvish.jpg

Aada sai tänään uudet toppaukset riimuunsa. Osa hevosista tarhataan ilman riimua, mutta sellaiset äkäpussit kuten vaikkapa nälkäinen Aada tarhataan riimu päässä ihan vain kiinniottoa helpottaaksemme. Aada osaa olla illansuussa tarhasta hakiessa aivan kamala. Aina niin lutuinen löllykkä muuttuu nälkäisenä päältä juoksevaksi hirviöksi, joka mieluiten menisi aidoistakin läpi ja omatoimisesti talliin kauralaarien luokse nälän yllättäessä. Vaikealla käytöksellä on seurauksensa: käytöksen vuoksi riimu on päässä, joka taas hiertää tamman päähän ikäviä hiertymiä, oli riimun koko ja materiaali mikä hyvänsä. Summa summarum: nyt on taas uudet pehmusteet riimussa, edelliset tuhoutuivat jossakin välienselvittelyssä tässä viikko takaperin.

 

Valtakunnassa on kaikki suurinpiirtein hyvin ja kunnossa. Nämä lähipäivät on mennyt suurilta osin Viimaan keskittyessä, sillä 13.päivä olisi tarkoitus käydä ponin kanssa pienissä estekisoissa Runorannan tallilla. Nyt kun Viimalla on kouluponin ura jo takanaan, on sillä tarkoitus ihan vain kokeilumielessä ja virkistyksenä hypätä silloin tällöin. Estetreenit on sujunut ihan kivasti, vaikka emme me sinne mitään voittoa olla menossa hakemaan. Tärkeintä on tyytyväinen poni, jonka elämässä on paljon aktiviteetteja.

Muistakaapa siis kisareissuillakin se hevosen hyvinvointi ja koittakaa pitää mielessä se virikkeellinen arki, jossa tehotreenien mukana on myös rutkasti peltolaukkoja ja irtohyppyjä!