Ratsastuksenopettajamme painottaa selkeästi kouluratsastusta ja kotiläksyksi ollaan aina Vilkun kanssa saatu jotain vääntöä ja kääntöä. "Tylsää" tuumi Vilkku ja keksi kesken keskiviikkoisen laukkatreenin kurvata kiitoravissa suoraan lähimmälle esteelle. Siinä sitä sitten hurjasteltiin: hevonen innoissaan kuin mikäkin, omistajaparka selässä vastustelemassa ja sitten antamassa periksi ihan vain molempien parasta ajatellen (olisittepa nähneet sen lähestymisen.

Noh, mitäpä tekee typerä putenomistaja tässä vaiheessa. Ravaa hetken tasatakseen tilanteen mutta joutuukin sitten estekärpäsen puraisemaksi ja päättää käyttää loppuajan pikkuesteisiin. No niin ja tässä kohtaa Vilkku myhäilee itsekseen ja ajattelee "okei eli jos minä itse ehdotan hyppelyä, silloin hypellään".

 

QJRf1QZ6dcXlR_-JtRxUMn2OElDdEEljsPszDilB
 
Sattumuksen jälkeen siis käytettiin lopputunti esteisiin ja pohdittiin pari yötä omaa tyhmyyttä (ja hevoselle iskostui varmasti oppi päähän aika hyvin..). Sitten tuli perjantai ja uusi estetreenipäivä, jopa ihan suunniteltu sellainen.
 
Kun nyt kerran tuli kokeiltua pitkästä aikaa niitä esteitä niin oli kiva tuumailla niitä vähän lisää. Kuten kuvasta näkyy, ei me nyt mitään esteitä hypätty, mutta Vilkku oli (ainakin omasta mielestään) mukana yhtä tosissaan kuin puolitoistametrisiä loikkivat  puoliveriset.
 
Tosiaan halusin tällä vain kertoa miten ei kannata hevosen kanssa toimia. Vahinko oli jo ehtinyt tapahtua siinä vaiheessa kun jatkoin esteharjoituksia, vaikka hevonen lähti alunperin aivan omin nokkinensa viemään esteelle. Näin en haluaisi itseni toimivan.
 
Tämän päivän treeni meni kyllä ihan muikeasti: Vilkulla oli ainakin kivaa ja ihan luvan kanssa. Kuitenkin tekee mieli pohtia niitä omia toimia vielä vähän tarkemmin. Vaikka olisi kuinka harrastehevonen, en halua vaikeaa sellaista. Siitä huolimatta, että Hilppa on aikaavievä kaikessa stressaantuvuudessaan ja Remulla on kiukkukausi meneillään, ovat ne nöyriä ja tottelevaisia. Vilkku ei ole sitä, mutta rakas se on ja haasteenarvoinen projekti.
 
Kunhan vaan tämä puttetäti täällä muistaisi myös vähän petrata.