Suora lainaus Vanjan sivulta:

Kun suunnittelimme talliin pienimuotoista tuntitoimintaa, piti tietenkin hevosvalikoimaa hieman monipuolistaa. Eihän siitä mitään tulisi, että meillä on vain ex-ravureita ja nuoria suomenhevosia sekä yksi aivan lapsi shetlanniponi opetusjoukkoina. En sitten tiedä mitä siinä oston huumassa tapahtui, sillä kuten niin monta kertaa aiemminkin, myös tämän ostotapahtuman myötä meille muutti jälleen yksi uusi raakile talliin. Vanja, 4-vuotias norjanvuonohevonen, oli halpa ja siksi pakko saada. -Jokainen todellinen heppatyttö ansaitsee saada oman maastovuoniksen, intin Mikolle ja yritin samalla lauseella perustella myös itselleni tätä tyhjää ostosta. Norjasta asti se meille saapui ja teki heti ensimmäisenä päivänä selväksi, että hänellä on pohjaton maha ja ovelat konstit herkkujen saantiin. Syvä huokaisu ja sitten kohtia uusia pettymyksiä.

 

muffe.jpg
 
Vanja on vielä hyvin raaka. Se osaa helppo C asiat ja toimii kyllä ihan mukavasti, jos sen ylipäätään saa liikkelle ja ymmärtämään, että apuihin myös kuuluu vastata eikä vain kiemurrella niitä pakoon. Tallissa Vanja vähän isottelee pienille ja toisinaan isommillekin. Vanja ei ole yhtään kiva poni millään asteikolla mitattuna, eikä varmaan koskaan muutukaan. Mutta kun se oli niin halpa ja on sen kanssa kiva maastoilla. Että sellainen on meidän Vanja.
 
Pikkusen ehkä kärjistin kuitenkin. Tosiasiassa se on ihan suloinen kaikessa jöröydessään. Ja halpahan se oli, mainitsinko sen jo?