Yllätyksiä luvassa...
 
Haimme eilen Pikkupellon tallilta suloisen kermaisan nf-tamma Viiman meille! Kyseessä on laadukas entinen kilpaponi, joka siirtyy meille muuton myötä kevyeksi harrastusponiksi ja siitoskäyttöön. Ponilla on kilpaillut muutama ponikisaaja menestyksekkäästi, mutta ponin terveys eivät valitettavasti ole enää tänä syksynä kestänyt aktiivista kisaamista.
 
Viima on todella miellyttävä poni ja siitä kyllä huomaa, että hyvin on poni pidetty ja koulutettu. Kasvattaja olikin harmissaan, että näin laadukkaan ponin täytyy jättää kilpakentät, oli meinaan todella tykätty poni myös kisaajien keskuudessa. Viiman myötä tarhajärjestelyt menevät varmaankin hieman uusiksi. Ainakin tarhoja täytyy suurentaa, mikäli tyrkkäämme tamman jo valmiiseen tarhapoppooseen. Fiksuinta olisi kuitenkin varmasti sekoittaa tarhauspoppoot uusiksi.
 
Meillä on nyt vähän ongelmia tietokoneen kanssa, joten kuvia ei tähän hätään vielä saatu siirrettyä blogiin asti. Mutta välillä onkin hyvä keskittyä ihan vain tähän kirjoittelemiseen. Meillä olisi nimittäin toinenkin yllätys!
 
Päätimme hetken mielijohteesta kunnostaa pihan punaisen varastorakennuksen pikkutalliksi! Suunnitteilla on 2-3 karsinan talli. Karsinoihin tulee olemaan sisäänkäynti ulkoa päin niin, että ovissa on kaksi osaa: kesäisin karsinoiden yläosa voidaan pitää auki ja hevoset saavat kuikuilla ulos. Talvisin ikkunallinen yläosa pidetään kiinni. "Aittatalli"-nimellä kulkeva projektimme on lähinnä Mikon ja hänen rakennusalalla työskentelevän kaverinsa Villen projekti, minä vain tyydyn hymyilemään vieressä ja tsemppaamaan miehiä. 
 
Suunnitelmieni mukaan talliin on tulossa asumaan itselleni suomenhevosori (tästä lisää kunhan varmistuu että kaupat tehdään) sekä tunti- ja vuokrauskäyttöön Viima ja viimeinen mahdollinen karsina vuokrataan ulkopuoliselle. Aittaan pyritään mahduttamaan myös pikkuinen satulahuone, jotta ei tarvitse päätallista asti noutaa varusteita kun tallit tosiaan eivät ihan vierekkäin pihapiirissä sijaitse.
 
Tämmöistä siis luvassa. Olen todella innoissani ja hieman stressaantunut. Marraskuun loppu näyttää todella ahtaalta: huomenna emännöimme harjoituskilpailut, sunnuntaina olen toisaalla pikkukilpailuissa Helmin ja Jarrun kanssa, samalla Jarrun potentiaalinen ostaja käy koeratsastamassa hevosen, ensi viikolla järjestän ratsastustunnin ja siitä eteenpäin onkin sitten kaikinmaailman pikkujouluja. Pakkohan se on osallistua kun lähialueella kerrankin jotain järjestetään! :-)