Heppakuvia%2B24.jpg

Teimme eilen mukavan kisareissun Jukolan tallille, jossa järjestettiin harjoitusestekilpailut. Alunperin sinne oli lähdössä Kaivannon Anni Onnin kanssa, mutta viime tingassa mukaan ilmoittautui myös Marja ja Hiisu. Jotenkin Marja sai sitten allekirjoittaneenkin innostumaan ja maanantaina lastasin Hilppaa Hiisun matkaseuraksi traileriin. Kaivannon joukout tulivat oman trailerinsa kanssa meidän perässä ja niin sitä huristeltiin Jukolan tallille.

Ensimmäisessä luokassa (60cm) startattiin minä ja Hilppa sekä Anni poninsa kanssa. Hilppa oli oma epävarma itsensä ja vaikka ollaankin totuteltu uusiin paikkoihin ahkerasti, jännitti hevosta tänään erityisen paljon. Verryttelyhypyt menivät aivan pipariksi ja loppujen lopuksi myös kisarata, josta Hilppa kielsi pihalle jo kolmannella esteellä. On kuitenkin turha murehtia tälläisiä tappioita, sillä tärkeintä on kiertää ahkerasti Hilpan kanssa tapahtumissa ja löytää se rauha siihen työskentelyyn vieraassakin paikassa. Tänään jännitystä taisi eniten aiheuttaa maneesi, jossa olemme hyvin vähän työskennelleet.

Samassa luokassa starttasi myös Anni welshponinsa kanssa. Puhdas, hyvin ratsastettu rata toi poniratsukolle toisen sijan, joten näppärä poniratsastaja haali tästä kisapäivästä itselleen ruusukkeen ja kaneli-omena-heppanameja Onnille. Paljon onnea Anni, loistosuoritus!

Toisessa ja kolmannessa luokassa (80cm&100cm) starttasi Marja ja Hiisu. Annin äiti Niina tarjoutui laittamaan hevoset lähtökuntoon, jotta pääsimme itse kannustamaan Marjaa maneesiin. Ensimmäinen luokka oli nappisuoritus tältä ratsukolta ja nuori suokkitamma nappasi Marjan kanssa voiton! Seuraavassa luokassa oli todella kova taso ja Marja jäi listalla viimeiseksi. Metrin luokka oli selkeästi hevoselle haastavampi, mutta kyllä se 80cm voitto hymyilytti niin minua kuin hevosen omistajaakin. Onnea Marja!

Kuvituskuvina minun ottamat kuvat muutamasta ratsukosta eiliseltä. Nämä jäivät ainoiksi, sillä iänikuisen pokkarini akku päätti loppua kesken kaiken aivan varoittamatta. Ehkä pitää toivoa joulupukilta uutta kameraa.