Tallin toiminta on ollut aikamoisen hakemisen takana koko talven ja vielä nyt keväälläkin on kyllä tuulen suunta muuttunut vähän turhankin monta kertaa. Ajattelinkin siis pyhittää muutoksille ihan oman postauksen, sillä puttelauma voi hyvin ja arki rullaa noin niinkuin muuten niin kovin tasaisesti, ettei mitään ihmeempiä kuulumisia oikeastaan ole. Mutta ne uudet tuulet ja muutokset, niitä riittää tällähetkellä.

Hevoskannassa vaihtuvuus on ollut melkoisen suurta koko kevään. Laku ja Vanja lähtivät helmikuussa uuteen kotiin ratsastuskouluun ja hieman sen jälkeen Viima lähti ylläpitoon tavoitteellisempaan käyttöön toisaalle. Viima-ponin laadukkuus tuntui meillä valuvan hukkaan, joten päätös oli todella optimi tässä tilanteessa.

Kaikkien harmiksi Marja joutui muuttamaan muiden töiden perässä 300 kilometrin päähän meistä, joten hän pakkasi ihanan Hiisu-tamman mukaan ja sanoi hyvästit. Mielelläni olisin Marjan pitänyt meillä rutkasti pidempään, niin iso apu hänestä oli! Maja-ponikin vaihtoi maisemia omistajan opiskelujen myötä muualle.

Näiden muutosten myötä meillä oli siis paljon tilaa tallissa. Vaan eipä ole enää. Päätallissa asustelevat Hilppa, Aada ja Alma (sekä hetken aikaa Kimu, jonka tilalle tulee pian Alpo), aitassa edelleen Remu ja uudehko putte Vilkku. Noh, tämä kööri kantavine ja nuorine hevosineen ei selkeästi ollut tarpeeksi haastava kuvio, tai sitten minulla vain napsahti päässä pahemman kerran, mutta jokatapauksessa viikonloppuna meille muutti täplikäs knabstrup-ruuna Pilkku..
 

PM0IMqX4qtjuaIHca1QbIJAWgamxzF_NaZ4885DK
Näyttääpä se pieneltä ja sirolta! Säkä 149cm..
 

Pilkusta kuulette varmasti jatkossa, ainakin tuo meidän tallityttö Melissa on luvannut kirjoitella vuokraponinsa kanssa vietetyistä päivistä kun tallitöiltä ja Hilpan paijaamiseltaan ehtii. :') Tosiaan Pilkku on nyt lähinnä Melissan käytössä, tietenkin itsekin sillä ratsastelen mutta enimmäkseen sen kanssa treenaa Melissa vähän niinkuin palkkana tallitöistä.

Melissaakaan en ole ehtinyt esitellä täällä blogin puolella. Tyttö on kuitenkin ollut mukana tallin arjessa enemmän tai vähemmän ihan sieltä ekoista tallin olemassaolon päivistä lähtien. Tämän kuun alussa Melissa aloitti kuitenkin ihan oikeat työt meillä ja saa oikean palkan lisäksi ratsastaa Hilpalla ja Pilkulla itsenäisesti. Melissa on ollut äärimmäisen ihana apu ja hepat tykkäävät tosi paljon meidän taitavasta 14-vuotiaasta tallinpitäjän alusta. Meillä on Melissan kanssa ollut puheita, että likan täyttäessä 18 saa hän hoitoonsa koko tallin ja minä tulen hänelle töihin. Vitsillähän me tietenkin suunnitellaan tälläisia, mutta kyllä on vain ahkera ja taitava tuo meidän talliapuri!

Tuo Pilkku ei ihan vielä ole kotiutunut: se on kokoajan hieman varuillaan ja Alma & Hilppa ei mukamas ole yhtään kivoja ulkoilukavereita. Tarkoitus olisi Kimun lähdön jälkeen siirtää kaikki päätallin hevoset yhteiseen tarhaan. En tiedä onko sekään sitten kovin kummoinen idea. Ehkä hairahdun ostamaan vielä yhden ruunan Pilkun kaveriksi jos se ei ala kaverustua meidän puttejen ja ponien kanssa. 

Aittaan saatiin Remulle ja Vilkulle uusi poikaputte kaveriksi. Leena Elorannan omistama Pilke-ori vaikuttaa varsin positiiviselta tapaukselta. Omassa pikkutarhassaan sairastava Remu otti uuden asukkaan vastaan puhisten ja mahtaillen pöyristyneenä. Vilkku, Pilkkeen uusi tarhakaveri, oli heti samalla aaltopituudella orin kanssa ja otti kyllä todella mielekkäästi uuden kaverin vastaan. Pilke ei alkuun oikein lämmennyt Vilkun remuamisehdotuksille, mutta kyllä ne jo saapumispäivän iltana juoksentelivat iloisesti yhdessä Remun tuijottaessa happamana aidan toiselta puolelta.
 

aada15a.jpg
Hilppa lähikuvassa hyvin menneen maastolenkin jälkeen.


Ja sanonpa tähän samaan syssyyn vielä senkin, että meillä on etsinnässä Alman ja Alpon kaveriksi yksi vanhempi poniruuna. Ja sanonpa nyt vielä senkin, että aiomme rakentaa shettispihaton syksyyn mennessä.

Joskus sitä toivoo, että olisimme pitäneet tallia jo vuosia ja toiminta olisi hahmottunut omiin raameihinsa. Tässä sitä haetaan ja mallaillaan, ehkä ei tule koskaan valmista, onhan sekin yksi ratkaisu..