Meille kotiutui tänään ensimmäinen asukas, nimittäin suomenhevos-tamma Aada. Se on ollut pitkään kevyessä harrastelu- ja kilpakäytössä ja on myös saanut yhden varsan ennen meille tuloa. Kyseessä on hyvin kiltti ja miellyttävä suomiputte, jonka selkään on jo nyt kova hinku. Tarkoitus on nyt lähiviikkoina tutustua neitiin ja sen toimintatapohin, että uskaltaa sitten tarpeen tullen antaa hevosen vuokraajien käyttöön.

Vielä tässä vaiheessa kun talli on tyhjillään, tuntuu pahalta tarhata hevonen yksin. Nätistihän tuo tarhassaan nytkin näyttää nököttävän, mutta varmasti on tyytyväisempi kun saa kavereita.

On sikäli hieman auki että koska meille lisää hevosia saapuu, mutta innokkaana olen nyt tämänkin viikon käynyt koeratsastamassa hevosia. Tarkoitus olisi hommata pari hevoskokoista Aadan rinnalle ja sitten pari pientä ponia seuraponeiksi ja lasten ratsuiksi.

Tänään alkaakin nyt sitten aivan uusi arki. Äiti halusi jo heti huomenna tulla tekemään aamutallityöt ja sehän mulle passasi. Sovittiin kuitenkin että arkiaamut on hänen työmaata ja viikonloput olen minä tallivuorossa.

Koirista sen verran kuulumisia, että Lumon kanssa ollaan kovasti harjoiteltu pihassa pysymistä. Sillä on vähän paha tapa lähteä ihan pikkuisen rajojen ulkopuolelle nuuskimaan, tulee kyllä kiltisti takaisin kun käskee mutta hyvähän se olisi että pihassa pysyisi. Kotipihamme ympärillä on aidat, joten näinköhän joudumme jättämään vahtikoirat kotipihaan lukkojen taakse. Saa nähdä miten edetään tämän kanssa.